منتديات المنسى اون لاين
كبف تتعرف على لحم الخـنـزيـر*** 1_bmp10
في حال رغبتكم المشاركة في نشاط المنتديات ، فينبغي الانتساب بالضغط هنا



منتديات المنسى اون لاين
كبف تتعرف على لحم الخـنـزيـر*** 1_bmp10
في حال رغبتكم المشاركة في نشاط المنتديات ، فينبغي الانتساب بالضغط هنا



منتديات المنسى اون لاين
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتديات المنسى اون لاين


 
الرئيسيةالرئيسية  مجلة المنسىمجلة المنسى  المنشوراتالمنشورات  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  تسجيل الدخولتسجيل الدخول  


 

 كبف تتعرف على لحم الخـنـزيـر***

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
ياسمين الخاطرى
منسى مبدع
منسى مبدع
ياسمين الخاطرى


الجنس الجنس : انثى
مساهماتى مساهماتى : 206
العمر العمر : 33
النقاط النقاط : 154
معدل التقييم معدل التقييم : 1

كبف تتعرف على لحم الخـنـزيـر*** Empty
مُساهمةموضوع: كبف تتعرف على لحم الخـنـزيـر***   كبف تتعرف على لحم الخـنـزيـر*** Icon_minitimeالثلاثاء 26 مايو - 17:43:20


كبف تتعرف على لحم الخـنـزيـر*** 2009-04-29T184820Z_01_ACAE53S1G8N00_RTROPTP_2_OEGBS-WTO-PIGS-AH5

طبعا كلنا عارفين الازمة اللى بيمر بيها العالم فى الوقت الحالى وانفلونزا الخنازير عافانا الله واياكم يا رب من اى سوء
ومع انتشار المرض اجبرت بعض البلاد على دبح الخنازير الموجوده عندها تجنبا لآنتشار المرض وطبعا كلنا عارفين ان مصر من اول البلاد اللى عملت كده ومع انتشار دبح الخنازير واصبحت بكميات كبيره جدا فى مخاوف ان لحمها ينتشر ويباع على اساس انه لحم عادى* وخصوصا ان سعرها رخيص جدا وصل لحوالى 5 جنيهات من بعد 25 جنية وفى ناس محدودى الدخل كتير وممكن ينخدعوا فيها*وممكن جزارين يجبوها ويبعوها بأشكال مختلفة على انها لحوم عادية زى المفروم او الكفته او لانشون او همبرغر الا من رحم ربى طبعا
*************
علشان كده لازم كلنا ناخد احتياطتنا ونعرف كويس قوى ايه الفرق بين اللحم العادى ولحم الخنزير اولا نعرف لحم الخنزير ازاى 1 - من خلال الختم الذي يمكن ملاحظته على اللحوم
فالخنزير يختم باللون الأزرق وبشكل دائري يمكن تمييزه عن أختام اللحوم الأخرى

2- لحم الخنزير يتميز بتغلغل الدهون وسط العضلات والألياف
على عكس اللحوم الأخرى التي يمكن ملاحظة ان الدهون بها عبارة عن كتل

2- من خلال الرائحة ، فلحم الخنزير يتميز برائحة مميزة يمكن ملاحظتها

3 - لحوم الخنازير تتجه إلى اللون الفاتح عن البدء في طهيها على عكس اللحوم الأخرى

4- أما عن كبده الخنزير فتتميز أن أنسجتها تأخذ شكلا سداسيا منتظما كخلية النحل

5- وعن الطحال فى الخنزير فيتميز انه يأخذ شكل طولي أما اللحوم الأخرى فهو على شكل مثلث.
***************
ولازم احبائى لما نيجى نشترى اى لحوم نشتريها من مصدر موثوق منه وعارفينه كويس وبنتعامل معاه على طول
كمان نشترى جزء كامل وواضح من الحيوان والابتعاد عن
القطع غير واضحة الملامح والصغيره
يا رب اكون افدتكم وربنا يعافينا ويعافيكم ويعافى المسلمين اجمعين
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
محمدالمصرى

كبف تتعرف على لحم الخـنـزيـر*** 100010
محمدالمصرى


الجنس الجنس : ذكر
مساهماتى مساهماتى : 1560
العمر العمر : 39
النقاط النقاط : 1146
معدل التقييم معدل التقييم : 46
الأوسمة الأوسمة :
كبف تتعرف على لحم الخـنـزيـر*** 7_126511كبف تتعرف على لحم الخـنـزيـر*** 7_126511كبف تتعرف على لحم الخـنـزيـر*** 7_126511كبف تتعرف على لحم الخـنـزيـر*** 7_126511كبف تتعرف على لحم الخـنـزيـر*** 7_126511
كبف تتعرف على لحم الخـنـزيـر*** 1_012613
كبف تتعرف على لحم الخـنـزيـر*** Moder11


كبف تتعرف على لحم الخـنـزيـر*** Empty
مُساهمةموضوع: رد: كبف تتعرف على لحم الخـنـزيـر***   كبف تتعرف على لحم الخـنـزيـر*** Icon_minitimeالأربعاء 27 مايو - 13:02:24

بجد مشكله كبيره جداً موضوع انفلونزا الخنازير

ربنا يرحمنا برحمته
شكراً يا / ياسمين .
ع التنبيه الهام ده
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
فلسطينية وافتخر
منسى فعال
منسى فعال
فلسطينية وافتخر


الجنس الجنس : انثى
مساهماتى مساهماتى : 76
العمر العمر : 33
النقاط النقاط : 78
معدل التقييم معدل التقييم : 2

كبف تتعرف على لحم الخـنـزيـر*** Empty
مُساهمةموضوع: رد: كبف تتعرف على لحم الخـنـزيـر***   كبف تتعرف على لحم الخـنـزيـر*** Icon_minitimeالخميس 28 مايو - 15:25:44

شكراً لكى ياسمين على هذا التنبيه الخطير
ربنا يستر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
كبف تتعرف على لحم الخـنـزيـر***
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات المنسى اون لاين :: »-(¯`v´¯)-» ركــــن عـــالم حــــواء »-(¯`v´¯)-» :: مطبخ حواء- حلويات - معجنات - طبخات-
انتقل الى: